rondreispakket - Oman 6 dagen 5 nachten- Ghala Tower Muscat Oman-kareem-tours
Glimp Van Oman Rondreispakket 6-dagen 5-nachten-kareemtours
Glimp Van Oman Rondreispakket 6-dagen 5-nachten-kareem-tours
Oman-Muscut-moderen-Glimp Van Oman Rondreispakket 6-dagen 5-nachten
omani-palace-Glimp Van Oman Rondreispakket 6-dagen 5-nachten
Glimp Van Oman Rondreispakket 6-dagen 5-nachten-pakket

Glimp Van Oman Rondreispakket 6-dagen 5-nachten

   Glimp van Oman rondreispakket 6-dagen-5-nachten

DAG 01 | AANKOMST IN MUSCAT

 

Aankomst op de internationale luchthaven van Muscat – Bij aankomst wacht onze chauffeur of gids op u in de aankomsthal met een welkomstbord met uw naam erop. Transfer van de luchthaven van Muscat naar het hotel (standaard check-in tijd: 14:00 uur).

Muscat, stad, hoofdstad van Oman, gelegen aan de kust van de Golf van Oman. De stad is de zetel van de Omaanse regering. Met een geschiedenis die teruggaat tot de oudheid, combineert het wolkenkrabbers en high-end

winkelcentra met monumenten op de kliffen, zoals de 16e-eeuwse Portugese forten Al Jalali en Al Mirani, met uitzicht op de haven van Muscat.

De rest van de dag heeft u vrije besteding en aan het begin van de avond kunt u een traditionele Dhow-cruise maken.

TWILIGHT DHOW CRUISE: – 3 uur (inclusief transfertijd) (PRIVÉREIS) Transfer van het hotel naar de jachthaven om aan een ontspannen show-cruise (vissersboot) te beginnen. Zie de kust van Muscat door de ogen van oude zeevaarders die deze route eeuwenlang bewandelen. Houd een korte brief stop bij een natuurlijke baai. Fotografeer het spectaculaire Al Bustan Palace Hotel voordat we terugkeren naar de jachthaven voor de transfer naar het hotel. (Kahwa, water, dadels, frisdranken worden aan boord geserveerd). Ga verder voor een welkomstdiner in Bait Al Luban Restaurant (Omani Cuisine).

Overnachting in hotel in Muscat (B/D)

Twilight-Dhow-Cruise-kareem-toursTwilight-Dhow-Cruise-kareem-tours
Muscat-bezoek-kareem-tours

DAG 02 | MUSCAT STADSROND

Ontbijt in het hotel en ga verder met de stadstour door Muscat. 08.30 uur – Haal je op bij het hotel en bezoek de Sultan Qaboos Grote Moskee, de grootste moskee in Oman, en een van de meest populaire plaatsen om te bezoeken in Muscat. Het gebouw biedt plaats aan maar liefst 20.000 gelovigen tegelijk en is voorzien van een mix van verschillende architecturale stijlen. (VRIJDAG GESLOTEN) Daarna gaan we naar het Royal Opera House, de belangrijkste bestemming van Oman op het gebied van muziek, kunst en cultuur.

Daarna verkennen we het historische Muttrah-gebied, waar u de traditionele Muttrah Souq kunt bezoeken, een markt doordrenkt van geschiedenis, die ongeveer twee eeuwen teruggaat.

Vrije tijd voor de lunch In de middag begint onze stadstour door Muscat bij Bait Al Zubair, een privémuseum met een opmerkelijke verzameling Omani-artefacten. We maken ook een korte fotostop bij Al Alam Palace, een van de koninklijke residenties van Sultan Qaboos, Mirani en het Jalali-fort.

Vervolgens nemen we de klanten mee naar het Bait Adam Museum, waar klanten de kans krijgen om met de curator te praten en van een traditionele Omani-koffie te genieten.

Dit is een privémuseum met een onovertroffen collectie van de postgeschiedenis van Oman.
Later op de middag gaan we terug naar het hotel voor wat welverdiende ontspanning.
Overnachting in hotel in Muscat (B)

The Sultan Qaboos Grand Mosque is the main Mosque in the Sultanate of Oman.
The Royal Opera House Muscat-kareem-tours-

DAG 03 | MUSCAT – WADI BANI KHALID – WAHIBA ZAND (4WD)

Ontbijt in het hotel 08.00 uur: We vertrekken met 4WD-voertuigen naar de Wahiba Sands via de schilderachtige en ruige kustroute.
Deze tour biedt een adembenemend uitzicht op het blauwe water van de Golf van Oman, gecompenseerd door ongerepte witte stranden. We rijden langs het vissersdorpje Quriyat. Vervolg uw rit langs de kust, die een verleidelijke blik op de zee biedt.


Stop bij het Bimah-zinkgat, een zinkgat gevuld met water, ongeveer 200 meter landinwaarts. Het bevat zoet water vermengd met zeewater waardoor het een turquoise kleur heeft. Een grote betonnen trap steekt uit in het natuurlijke landschap, maar biedt een minder onzekere weg naar beneden naar het pittoreske zwembad.
Ga vervolgens naar Wadi Bani Khalid, een andere adembenemende wadi, gelegen in de Al Sharqiya-regio in het oosten van Oma.

Deze wadi onderscheidt zich door de grotten die eromheen verspreid liggen hoeken en grote zwembaden die het hele jaar door een constante waterstroom hebben. Wadi Bani Khalid ligt tussen verschillende prachtige bergen en doorkruist verschillende dorpen.


Later in de middag gaat u verder naar Wahiba Sands Wahiba Sands, een enorme massa van golvend rood en de Witte Zee van zand en duinen die tot 200 meter hoogte oprijzen en die ook een verscheidenheid aan flora en fauna herbergen. De steeds veranderende patronen van de duinen zijn een genot voor fotografen. Aankomst in het woestijnkamp en check-in
Geniet van duinrijden bij zonsondergang in de duinen.
Diner en overnachting in woestijnkamp (B/D)

Wahiba_Sands_pakket-Oman-kareem-tours
W-Wadi_Bani_Khalid-Oman-Wadi Bani Khalid-pakket-kareem-tours-

DAG 04 | WAHIBA ZAND – JABAL AKHDAR –  (4WD)

08.00 uur: Ontbijt in het kamp en vandaag gaan we verder naar Jabal Akhdar, onderweg stoppen we bij Sinaw Market.


Het dorp Visit Al Manzifah is een van de belangrijkste toeristische plaatsen in de regio Ibra, gelegen in het gouvernement Al Sharqiyah. Er wordt gezegd dat dit de naam is achter deze spectaculaire plek lijkt op de landen waaruit het water stroomt.
Vervolg uw rit naar Jabal Akhdar Jabal Akhdar ligt op een hoogte van 2000 meter boven zeeniveau. Het weelderige groen en het koele klimaat onderweg laten ons zien waarom het de groene parel van de Al Hajjar-bergketens wordt genoemd. Jabal Al Akhdar is beroemd om zijn fruitboomgaarden, aangelegd in staplandbouw- of terrasplantagestijl langs de hellingen van bergen. Deze plantages worden bewaterd door de overvloedige natuurlijke bronnen en het Aflaj-systeem dat bestaat uit meerdere Falaj-sets. Hier groeit een grote verscheidenheid aan fruitbomen, waaronder perziken, abrikozen, vijgen, druiven, appels, peren, pruimen, amandelen en walnoten; De regio staat vooral bekend om de uitstekende kwaliteit van de granaatappel die er wordt geproduceerd.


Bij aankomst in Jabal Akhdar checkt u in bij het resort en heeft u de rest van de dag ter vrije besteding om van activiteiten te genieten
het resort.
Overnachting in Anantara Jabal Akhdar (B)

Wahiba-Sands-Oman-kareem-tours-pakket-
JABAL AKHDAR-pakket-oman-kareem-tours

DAG 05 |  JABAL AKHDAR –  NIZWA – JABAL AKHDAR (4WD)

Ontbijt in het hotel en ga verder naar Nizwa. Als het een vrijdag is, bezoekt u de traditionele veemarkt in Nizwa.
Begin uw dag met een bezoek aan het Nizwa Fort, een oud fort waarvan sommige delen dateren uit de 9e eeuw, met opmerkelijke historische Omaanse architectuur. Nizwa Fort heeft niet alleen de hoogste toren in Oman, maar valt ook op als het enige fort in de regio met een cilindrische hoofdtoren.

Daarna zullen we Nizwa Souk verkennen, een van de oudste markten van Oman, bruisend van activiteit.
Omsloten door muren biedt de souk een prachtige gelegenheid om in contact te komen met de lokale bevolking, het leven in Omani te ervaren en heerlijke souvenirs te kopen.

Ze gaan verder naar Jabal Akhdar, ook wel bekend als de “Groene Berg”, een bergketen in het Al Hajar-gebergte van Oman. Geniet van een wandeling door de dorpen van Jabal Akhdar. De dorpen kijken uit op een spectaculair landschap van dramatische bergtoppen, kloven en wadi’s. Gedurende de maanden maart en april is de lucht zwaar van de geur van rozen die overal bloeien. Tijdens het seizoen kunnen we zelfs zien hoe rozenwater in de huizen wordt gedestilleerd van de dorpelingen. Middag ter vrije besteding om te genieten van de schoonheid van de omgeving
bergen
Later in de middag keert u terug naar Nizwa
Overnachting in hotel in Nizwa (B)

Nizwa-kareem-torus-pakket
Jabel-al-akhdar-pakket-kareem-tours-

DAG 06 |  JABAL AKHDAR –  NIZWA – MUSCAT & VERTREK

Ontbijt in het hotel
07.30 uur: Uitchecken bij het resort en rijden naar de luchthaven van Muscat. Op de terugweg naar Muscat stop je bij Birkat Al Mauz, gelegen aan de voet van Jabel Akhdar (Groene Bergen). Geniet van een wandeling door de oase en dichte dadelplantages.
Opmerking: het kan zijn dat we nacht-muscat moeten toevoegen als er geen middagvlucht naar u is bestemming. D

CONTACTEER ONS

NewsLetter

Join our newsletter to stay informed of offers and news.